Boerenkool en aalbessen klinkt nou niet meteen als de lekkerste combinatie, maar maak je niet druk, dit recept is echt heel smakelijk. Het is ook meer een vers yoghurtdrankje dan een vers, groen sapje. Gezond is het in ieder geval.
Het is ook snel klaar en ontzettend lekker als ontbijtdrankje. Je kan de yoghurt overigens goed vervangen door water of kokoswater. Door de banaan blijft het dan evengoed een dikker sapje. Het is niet aan te raden om dit groene sapje te zeven met een kaasdoek.
De aalbessen haal je van de takjes en je houdt een paar besjes apart. Schil de bananen en de sinaasappel. Het kan lekker zijn om de banaan en de aalbessen eerst in te vriezen. Schil de gember en doe vervolgens alles in jouw juicer. Wacht tot het een glad geheel is. Als je het liever dikker of dunner hebt, dan kan je nog wat yoghurt of water toevoegen.
Schenk het sapje in een groot glas en leg daarop de aalbessen die je apart hebt gehouden.