/ Ahornsiroop

Ahornsiroop

De meeste mensen kennen ahornsiroop als maple syrup. Deze siroop komt uit esdoorns. Het wordt eruit getapt. Deze bomen slaan suikers op in de wortels en in het voorjaar stroomt de suiker, met het sap van de boom, via bastvaten naar boven. Dat wordt afgetapt en geconcentreerd. Het overgrote deel van de ahornsiroop in de wereld komt uit Canada. Doordat er geen dieren betrokken zijn bij de productie van ahornsiroop, zoals bijvoorbeeld bijen actief zijn om honing te maken, is het volledig vegan.

OOK WEL GENOEMD

Maple Syrup

Informatie

Er zijn allerhande soorten ahornsiroop. Hoe lichter de kleur van de siroop, des te zachter wordt de smaak. Indianen in Noord-Amerika gebruikten ahornsiroop al als medicinaal goedje. Niet alle esdoorns hebben dit sap. De esdoorn moet maar liefst 30 tot 50 jaar oud zijn, en minstens 30 centimeter in diameter. Het tappen beschadigt de boom overigens niet, en jaarlijks wordt er slecht 10 procent van het sap uit de bomen gehaald.

Waar is Ahornsiroop goed voor?

Ahornsiroop wordt gezien als erg gezond, maar het bevat toch behoorlijk wat suikers. Deze suikers worden echter langzamer opgenomen en dus zal jouw bloedsuikergehalte langzamer stijgen dan bij gewone suiker.

Het kan evengoed gebruikt worden om af te vallen als zoetmaker. Het zit ook boordevol antioxidanten die ontzettend goed zijn voor jouw gezondheid. Het helpt onder meer bij het verminderen van de groei van kankercellen.

Ahornsiroop vertraagt de afbraak van koolhydraten in jouw spijsverteringskanaal. Het is ook heel goed voor jouw lever. De voedingsstoffen in ahornsiroop werken samen met antibiotica en kunnen diabetes 2 afremmen en zelfs stoppen.

Voedingswaarden Per 100 gram

Algemeen

  • Energy 260 kcal
  • Koolhydraten 67 gram
  • Suikers 68 gram
  • Vet 0,1 gram
  • Vezels 2,3 gram

Vitaminen

Mineralen

  • Natrium 12 milligram
  • Kalium 212 milligram
  • Calcium 102 milligram
  • IJzer 0,1 milligram
  • Magnesium 12 milligram

Andere Gezonde Ingrediënten

Meer Ingrediënten