Hoe rijper een banaan is, des te zoeter deze wordt, maar ook des te gezonder de banaan is. Een groene banaan is het minst gezond. Een banaan met bruine of zwarte vlekken is het meest gezond. Banaan kan niet goed tegen kou en je dient ze dan ook niet in de koelkast te bewaren.
Waar is Banaan goed voor?
Bananen zijn niet alleen populair omdat ze lekker zijn, maar ook omdat ze boordevol gezonde voedingsstoffen zitten, die jouw lichaam dagelijks nodig heeft.
Het helpt met het aanmaken van rode bloedcellen en leveren veel energie. Het helpt ook om gifstoffen sneller af te voeren uit jouw lever en nieren. Het zorgt voor behoud van een gezond zenuwstelsel.
Bananen beschermen jouw lichaam tegen celschade en weefselschade en het helpt jouw lichaam om ijzer beter op te nemen. Het draagt bij aan het onderhoud van jouw huid en botten. Het zorgt voor een goede gezondheid van jouw huid en beschermt jouw huid tegen agressieve stoffen.
Het ondersteunt de serotonine aanmaak, waardoor je een beter humeur krijgt, een betere slaapcyclus krijgt, en waardoor je minder stress en pijn ervaart.
Deze vrucht is ook heel erg goed voor de gezondheid van jouw hart en jouw bloeddruk. Het houdt een hoge bloeddruk onder controle. Dat geldt ook voor jouw bloedsuikerspiegel. Cholesterol en andere vette stoffen worden verwijderd. Je krijgt er ook een regelmatige stoelgang van, waardoor jouw darmen gezond blijven. Het kan helpen bij obstipatie, maagzweren en brandend maagzuur.
Onrijpe bananen kunnen helpen om jouw gewicht beter onder controle te houden. Je krijgt sneller het gevoel dat je vol zit en het bevat zetmeel dat niet verteert.
Bananen bevatten natuurlijke suikers, en zijn daarom ideaal als energiebron. Bijvoorbeeld voor het sporten, als ontbijt of als tussendoortje.