Je kan bosbessen plukken in juni en van augustus tot september. Je kan ze gebruiken om mee te bakken, om jam van te maken, of chutney, en ze zijn ook heel erg lekker in jouw verse, groene sapje. Je kan wilde bosbessen meestal niet in de winkel kopen en je kan voor je groene sapje dus ook blauwe bessen gebruik, wanneer het buiten het plukseizoen is.
Waar zijn Bosbessen goed voor?
Bosbessen zijn niet voor niets superfoods. Ze zijn namelijk supergezond voor je, heel erg lekker en een geweldige toevoeging aan jouw verse, groene sapje.
Bosbessen helpen jouw lichaam te beschermen tegen diverse ziektes. Onder meer dankzij de vele antioxidanten, maar ook door de oplosbare vezels die ervoor zorgen dat suiker langzamer in de bloedbaan terecht komt, en je spijsverteringssysteem blijft er ook goed oor functioneren.
Ze helpen jouw lichaam ook om ijzer beter op te nemen en beschermen cellen tegen schade. Het is ook goed voor jouw botgezondheid. Ze versterken jouw botten en helpen de botstructuur in stand te houden.
De bloedvaten rondom jouw hart worden beschermd, en je hebt dus minder kans op hart- en vaatziektes, Ze beïnvloeden het gebied van jouw hersenen dat zich bezighoudt met geheugen en motoriek. Dit geldt vooral voor kinderen en ouderen. Bosbessen beschermen ook tegen de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, kanker, een hoge bloeddruk, diabetes en spierverlies.
Bosbessen beschermen jouw huid tegen UV-stralen, rook, stof en andere vervuiling van buitenaf. Op oudere leeftijd helpt het ook de ooggezondheid en voorkomt leeftijdsgebonden oogziektes.
Wanneer je wil afvallen, dan kunnen bosbessen ook helpen. Je zit er snel vol van, en je hebt ook langer het gevoel dat je vol zit. Je spijsvertering wordt regelmatiger en je kan dus makkelijker afvallen.