Van rauwe cacao kan je allemaal lekkere dingen maken, waaronder verse groene sapjes. Daar denkt men niet meteen aan wanneer men aan cacao denkt, maar het is ontzettend gezond en een lekkere afwisseling. Daarnaast kan je dan ook eens kiezen voor een warme green juice. Dankzij de cacao lijkt het dan op warme chocomel. Koud is het natuurlijk ook heel erg lekker.
Waar is Cacao goed voor?
Rauwe cacao is echt supergezond en hoort niet voor niks bij de superfoods. De gezondheidsvoordelen
Om te beginnen werkt rauwe cacao ontstekingsremmend. Het helpt bij atherosclerose of slagaderverkalking. Het kan kanker helpen voorkomen. Het beschermt jouw tanden en botten.
Het beschermt ook tegen virussen, verkoudheid en kan het hoesten verlichten. Het beschermt ook tegen hart- en vaatziekten, heeft een bloeddrukverlagend effect en houdt de bloedvaten elastisch. Het verlaagt jouw LDL-cholesterol gehalte.
Voor mensen met diabetes kan het de bloedsuikerspiegel verlagen. Het verbetert ook de fysieke en mentale prestaties. De hartspier wordt versterkt en er is een algemeen spierversterkend en een beweging bevorderend effect. Dankzij de bevorderde bloedcirculatie, is er ook een positief effect voor jouw concentratievermogen en jouw hersenkracht.
Ook wanneer je wil afvallen, is rauwe cacao erg behulpzaam. Je hebt snel het gevoel dat je vol zit, en dit gevoel duurt ook langer.
Chocolade draagt bij aan het geluksgevoel. Dit komt onder meer door serotonine en dopamine, die dankzij cacao beter worden opgenomen en dus bijdragen aan jouw geestelijke welzijn. Met cacao kan je ook makkelijker ontspannen, ben je geconcentreerder en ook waakzamer. Het stimuleert de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor geluk- en pleziersensaties.