Frambozen kunnen op allerhande manieren in je eten verwerkt worden. Als jam, een sorbet, vulling voor gebak en zelfs azijnsoorten. Bij bepaalde vleessoorten kan een frambozencompote ook heel lekker zijn. Je kan ze ook gewoon zo eten, en in je verse, groene sapje doen.
Waar zijn Frambozen goed voor?
De gezondheidsvoordelen van Frambozen zijn talrijk. Ze zijn dus niet alleen meer heel erg lekker in jouw verse, groene sapje.
Ze beschermen onder meer tegen celschade en kanker. Ze hebben een positieve invloed op het ureummetabolisme, een bloedzuiverende werken en het kan ontstekingsprocessen voorkomen. Frambozen zijn ook goed voor jouw hart en voor jouw bloedsomloop.
Ze stimuleren jouw stofwisseling en ondersteunen jouw immuunsysteem. Ze verlichten blaas- en nierproblemen, indigestie en brandend maagzuur. Het ondersteunt de aanmaak van bindweefsel en zorgt ervoor dat ijzer beter in jouw lichaam wordt opgenomen. Dit houdt onder meer jouw weerstand in stand.
Frambozen helpen jouw lever bij het ontgiften van jouw lichaam en ze kunnen koorts verminderen. Het is goed voor jouw maag en darmen, botten en tanden. Ze gaan ook ontstekingsprocessen in jouw mond en keel bestrijden en gaan milde diarree tegen.