/ Recepten / Mango met Komkommer Green Juice

Mango met Komkommer Green Juice

Boodschappenlijst

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene appel
  • 200 milliliter water of kokoswater
  • 1 eetlepel chiazaadjes

Dit recept is niet alleen heel erg lekker, maar het is ook nog eens in een handomdraai klaar. Het is ontzettend gezond en lekker fris. Het is een dorstlesser, maar ongezeefd ook lekker vullend. Je kan het op een nuchtere maag drinken als ontbijt.

Dan worden de voedingsstoffen sneller en beter opgenomen door jouw lichaam, maar het is ook een lekker drankje in de namiddag als tussendoortje. Je kan ingevroren mango gebruiken. Dat gaat sneller en maakt het nog lekkerder.

Bereiding

Ontdoe de mango van de schil en haal het vruchtvlees van de pit af. Snijd de uiteindes van de komkommer en haal uit de appel het klokhuis. Een beetje crunch is lekker in dit sapje, dus je hoeft de chiazaadjes niet te wellen. Houd ze wel apart. Doe de rest in de juicer en wacht tot je een glad geheel hebt.

Je kan altijd wat meer water toevoegen om het sap nog dunner te maken. Voeg als laatste de chiazaadjes toe en roer het nog eventjes door. Serveer het in een groot glas met ijsblokjes en gebruik een reep komkommer of een reep bleekselderij als garnering.