/ Recepten / Oranje Rode Green Juice met Tomaat

Oranje Rode Green Juice met Tomaat

Boodschappenlijst

  • 2 handenvol aardbeien
  • 1 komkommer
  • Een scheutje olijfolie
  • 2 grote tomaten
  • 300 milliliter water

Verse, groene sapjes, zijn lang niet altijd groen en dit is dan ook een heel lekker oranjerood sapje. Het lijkt een beetje op een tomaat en aardbei gazpacho, maar dan net een beetje anders. Je kan dit recept heel goed als ontbijtdrankje maken, maar het is ook heel erg lekker op een namiddag.

Je hebt het in een handomdraai gemaakt en als je aardbeien hebt, dan heb je de rest waarschijnlijk ook gewoon in huis. Geen lastig gedoe dus.

Heb je geen aardbeien? Dan kan je ook andere rode vruchten gebruiken.

Bereiding

Maak de aardbeien schoon en snijd van de komkommer de uiteindes eraf. Haal het steeltje van de tomaten en doe alles in jouw juicer. Dit is een heel eenvoudig recept, met gangbare ingredienten. Die kan je ook makkelijk vervangen. De aardbeien door bessen of andere rode vruchten en de komkommer door bleekselderij.

Dit is erg lekker als ontbijtdrankje en in de zomer extra lekker wanneer je het serveert met ijsblokjes. Gebruik een aardbei en een reepje komkommer als garnering.

Wil je het nog iets spannender maken? Wissel dan het water eens af met kokoswater. Het zal je verrassen hoe lekker dat smaakt.