/ Recepten / Peterselie met Banaan en Dadel Green Juice

Peterselie met Banaan en Dadel Green Juice

Boodschappenlijst

  • 1 bosje peterselie
  • 1 banaan
  • 2 of 3 dadels
  • 2 centimeter gember
  • 1 limoen
  • 1 kopje water, kokoswater of gecrusht ijs
  • 1 handvol noten, cashewnoten, pistachenoten of amandelen
  • 1 theelepel chiazaadjes

Verse groene sapjes zitten vol met groente en fruit, maar er zijn ook kruiden waarmee je heerlijke groene sapjes kan maken, die hartstikke gezond voor jou zijn en die boordevol belangrijke voedingsstoffen zitten. Peterselie is daar een heel goed voorbeeld van.

Dit recept is heel erg lekker, precies zoals het is, maar je kan er altijd wat extra fruit aan toevoegen om het nog smakelijker te maken. Je kan de banaan op voorhand invriezen en in plaats van water of kokoswater kan je ook gecrusht ijs gebruiken. Extra lekker in de zomer.

Bereiding

Schil de banaan en haal de pitten uit de dadels. Schil ook de limoen en zorg dat er geen pitjes in zitten. Houd de chiazaadjes en een paar nootjes apart en doe de rest samen in jouw juicer. Wacht tot het een fijn geheel is en kijk of de dikte naar wens is. Je kan altijd nog wat extra water of kokoswater toevoegen.

Crush de nootjes die je apart hebt gehouden. Doe de chiazaadjes in het sapje en roer alles nog eens goed door elkaar. Strooi dan de nootjes op het sapje en klaar is jouw verse, groene peterselie sapje.