/ Recepten / Romana Sla met Appel en Kaneel Green Juice

Romana Sla met Appel en Kaneel Green Juice

Boodschappenlijst

  • 1 flinke Romeinse sla
  • 3 dadels
  • 1 snufje kaneel
  • 1 groene appel
  • 300 milliliter water

De meeste groene sapjes zijn lekker fris en heerlijk in de zomer. Dit sapje is ook lekker met koudere dagen. Dat komt door de combinatie van appel, kaneel en romana sla. Het zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is lekker vullend.

Je kan dit recept ook met andere slasoorten maken, maar Romaine sla is het meest gezond. De smaak is redelijk neutraal, waardoor dit verse, groene sapje vooral naar appel en kaneel smaakt, maar wel de gezondheidsvoordelen van alle ingrediënten heeft.

Bereiding

Haal het klokhuis uit de appel en de pitten uit de dadels. Dit recept is heel erg makkelijk te maken en lekker snel klaar. Doe alles samen in jouw juicer. Laat het juicen tot het een mooie gladde massa is. Voeg eventueel nog wat extra water toe om het sapje dunner te maken. Mocht je het nog wat zoeter lusten, dan kan je nog een dadel toevoegen.

Dit is een lekker vers, groen sapje voor bij jouw ontbijt, maar je kan het ook als lekker tussendoortje drinken. Serveer het in een groot glas met ijsblokjes op een warme zomerdag als frisse dorstlesser.