/ Recepten / Spinazie met Banaan Green Juice

Spinazie met Banaan Green Juice

Boodschappenlijst

  • 1 banaan
  • 1 handvol spinazie
  • 1 kop amandelmelk

Dit is een heel makkelijk recept en je hebt het in een handomdraai gemaakt. Het is een lekkere en gezonde snack tussendoor en geeft je meteen een hele dosis energie. Je kan het maken met amandelmelk, maar ook kiezen voor een andere melksoort.

In de zomer is het lekker om bevroren banaan en bevroren spinazie te gebruiken. Je denkt misschien dat bevroren spinazie minder gezond is, maar het tegenovergestelde is het geval. De voedingsstoffen in bevroren spinazie blijven veel beter bewaard tijdens het proces van de boer naar jouw tafel.

Bereiding

Als je een beetje gezond leeft, dan heb je deze ingrediënten vast standaard in huis. Dit recept kan je dus heel makkelijk en lekker snel tussendoor maken. Zelfs kinderen vinden dit verse groene sapje. Je kan het ook uitbreiden met andere groentes en fruit, maar let erop dat het dan wel in verhouding blijft. Schil de banaan. Doe alles in jouw juicer. Wacht tot het een mooie, gladde substantie is en schenk het dan in een groot glas met ijs.

Wil je kinderen extra motiveren om dit gezonde groene sapje te drinken? Gebruik dan in plaats van een melksoort vanille-ijs. Let wel op de toevoegingen in het ijs. Je wil het wel gezond houden.