Je hoort steeds vaker dat mensen paardenbloemen verzamelen omdat ze hartstikke gezond zijn. Je kan ze het hele jaar door vinden, maar vooral van maart tot half mei. De blaadjes van paardenbloemen kan je heel goed in jouw verse groene sapje gebruiken en samen met frambozen geeft het een supergezonde en heel erg smakelijke verse green juice.
Dit green juice recept is lekker pittig, maar ook fris en is in de zomer heel erg lekker op een warme middag met ijsblokjes of gecrusht ijs.
Bereiding
Je kan de frambozen invriezen of vers in de juicer doen. Haal de zaadjes uit de hete peper en doe alles in jouw juicer. Wacht tot het een mooie egale massa is. Proef het vervolgens en voeg eventueel naar smaak nog wat honing of citroen toe.
Je kan het ook wat verdunnen door wat extra water toe te voegen. Wanneer je te veel peper erin doet, dan kan dit de smaak erg verpesten. Voeg het hete pepertje dus eventueel in 2 keer toe, zodat je tussendoor kan proeven.