Je kan met boerenkool echt alle kanten op. Je kan er stamppot mee maken, lekkere chipsjes, het rauw in een salade doen of er een gezonde green juice mee maken. Het mooie aan Boerenkool of Kale is, is dat het misschien wel gezonder is dan al die exotische powerfoods, die meestal ook nog hartstikke duur zijn. Afwisseling is gezond en je kan dan ook heel makkelijk, goedkoop en supergezond Boerenkool in je groene sapjes gebruiken.
Waar is Boerenkool – Kale goed voor?
Het is misschien wel de meest gezonde groente die je kan eten.
Boerenkool ondersteunt jouw verterings- en uitscheidingsproces, de vorming van hemoglobine, en enzymen die zuurstof door jouw lichaam transporteren. Het stimuleert de celgroei en een goede leverfunctie.
Het helpt ook om jou te beschermen tegen kanker. Zorgt voor een goede botontwikkeling en voorkomt bloedklonters. Het kan mensen met Alzheimer ook ondersteunen. Het helpt bij artritis, astma en auto-immuunziektes.
Doordat het jouw cholesterolniveau omlaag kan brengen, ondersteunt het ook een gezond hart en gezonde bloedvaten. Het versterkt jouw immuunsysteem, ondersteunt jouw spijsvertering en draagt bij aan de balans van jouw vochthuishouding.
Het voorkomt ook botontkalking en osteoporose. En helpt bij het onderhouden van jouw kraakbeen en de flexibiliteit van jouw gewrichten. De vezels en zwavel helpen jouw lichaam ontgiften en zorgen voor een gezondere lever.
Let wel op dat je het niet te vaak rauw in je groene sapje neemt. Je kan het afwisselen met andere groene groentes zoals spinazie. Van te veel rauwe boerenkool kan je een opgeblazen gevoel en buikpijn krijgen.